Α.Σ. "Γ.Σ. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ"

Το Κορωπί είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορική παράδοση και διαρκή παρουσία στο άθλημα της χειροσφαίρισης (χάντμπολ).

ΑΠΟ ΤΟ 1988
ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Το 1988 ο Μανώλης Κακάκης σύστησε για πρώτη φορά στην πόλη μας το handball και έφτιαξε την πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ εδώ, εκπροσωπώντας τον Γυμναστικό Σύλλογο Κορωπίου. Το 2015 ιδρύεται το Αθλητικό Σωματείο “Γεώργιος-Σαράντης Παπασιδέρης” όπου αναλαβάνει τη συνέχεια και ανάπτυξη της χειροσφαίρισης στην πόλη του Κορωπίου.
Image

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Δημιουργία αθλητών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού και του κάθε αθλήματος χωριστά που αναπτύσσεται στις Ακαδημίες και τα τμήματα Υποδομών του Συλλόγου μας.

Σταδιακή προώθηση έτοιμων αθλητών στις ομάδες ανδρών και γυναικών του Σωματείου μας.

Η στρατηγική μας πηγάζει από:

  1. Την ιστορία του Συλλόγου και το όνομα του.
  2. Τους τίτλους και τις διακρίσεις του συλλόγου σε ομαδικό και ατομικό αθλητικό επίπεδο
  3. Την διαχρονική προσφορά του συλλόγου μας στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.
  4. Τη διατήρηση του οράματος και των αξιών των ιδρυτών του Συλλόγου και την εξυπηρέτηση αυτών στο διηνεκές
  5. Την διαδρομή και της διακρίσεις όλων των αθλημάτων (χειροσφαίρισης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης) στην πόλη μας.
  6. Τη δυναμική της διοίκησης του συλλόγου.
  7. Τη δυναμική των φιλάθλων του συλλόγου.
Την αγάπη των γονέων που ίδρυσαν αυτό τον νεοσύστατο σύλλογο για το άθλημα, τον αθλητισμό και την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα απ΄αυτόν.
Image

Image

ΣΤΟΧΟΣ

Η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση του επιλεγόμενου αθλήματος μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους αναλόγως του ηλικιακού επιπέδου των αθλητών και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά αθλητών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ
ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ

Ο Γεώργιος Σ. Παπασιδέρης (1875-1920) γεννήθηκε στο Κορωπί, σπούδασε νομικά κι ήταν ευεργέτης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κρωπίας Αττικής προσφέροντας ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία του για κοινωφελή έργα. Ήταν Ολυμπιονίκης, καθώς στους Α' Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 στην Αθήνα ήταν τρίτος στη σφαιροβολία κι είχε συμμετάσχει στη δισκοβολία και στην άρση βαρών όπου ήταν 4ος στην ανύψωση με τα δύο χέρια. Στους πανελλήνιους προκριματικούς αγώνες για την Ολυμπιάδα είχε πάρει μέρος στην άρση βαρών με τα δύο χέρια και είχε έρθει δεύτερος.
Ο Γεώργιος Σ. Παπασιδέρης αποτελεί πρότυπο αθλητή και ενεργού πολίτη. Με το όνομα του, θέλουμε να τον τιμήσουμε για την αθλητική του προσφορά μιας κι εκτός από Ολυμπιονίκης ήταν και ιδρυτικό μέλος ενός από τα πρώτα σωματεία για τη διάδοση της αθλητικής Ιδέας στην Ελλάδα, του Γυμναστικού Συλλόγου «Ο Κέκρωψ» (1903), αλλά και για την κοινωνική του προσφορά στην περιοχή του Κορωπίου. Επίσης θέλουμε να κρατήσουμε 'ζωντανό' το όνομα του μιας και δυστυχώς σήμερα κανένας απόγονος της ιστορικής για το Κορωπί οικογένειας δεν φέρει το επώνυμο Παπασιδέρης.
Image

120+

LOYAL CLIENT

120+

LOYAL CLIENT

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:   6936 89 61 80

e-mail:   info@aspapasideris-koropi.gr

 

Διεύθυνση: 

Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο

"Γ.Σ. Παπασιδέρης"

19400, Κορωπί

Περισσότερα στοιχεία

Α.Σ. "Γ.Σ. Παπασιδέρης"

Το 2015 ιδρύεται το Αθλητικό Σωματείο “Γεώργιος-Σαράντης Παπασιδέρης” όπου αναλαβάνει τη συνέχεια και ανάπτυξη της χειροσφαίρισης στην πόλη του Κορωπίου.

Οι ομάδες των Τμημάτων Υποδομής βρίσκονται κάθε χρόνο σε ιδιαίτερα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, διεκδικώντας τις πρώτες θέσεις των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων, ενώ στην Ανδρική Ομάδα βρίσκονται αθλητές της πόλης μας με παραστάσεις από πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις αλλά και συμμετοχή στην κορυφαία Εθνική Κατηγορία.

Αισθανόμαστε περήφανοι για την κληρονομιά αυτή και υπόχρεοι για την συνέχισή της.